SUSURLUK JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞI UYUŞTURUCU MADDE İLE YAKALADI

SUSURLUK JANDARMA KARAKOL KOMUTANLIĞI UYUŞTURUCU MADDE İLE YAKALADI

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şb. Müdürlüğü unsurları ve Susurluk Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince üzerinde uyuşturucu madde bulunan şahısları yakaladı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şb. Müdürlüğü unsurları ve Susurluk Merkez Jandarma Komutanlığı ekiplerince üzerinde uyuşturucu madde bulunan şahısları yakaladı.

                Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü unsurları ve Susurluk Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar sonucunda E.A., B.K., H.A, C.K., İ.V. ve H.A. isimli şahısların üzerinde uyuşturucu adde bulunduğu bilgisi alındı.

                Yapılan araştırmalar neticesinde şüphelilerin 29 Mart 2024 tarihinde yakalanan şahısların  kullanımında olan araçlarında ve üzerlerinde yapılan arama sonucu;

                * 8 gram Kubar Esrar

                * 2 Adet Sentetik Uyuşturucu Hap  (GALARA)

                * 3 Adet Uyuşturucu Kullanma Aparatı, ele geçirildi.

                Olayla ilgili olarak yakalanan, E.A., B.K., H.A.,CK., İ.V. ve H.A. isimli şüpheliler hakkında uyuşturucu maddekullanma ve bulundurma suçundan adli işlem başlatıldı.

                Yine Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü unsurları ve Susurluk İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde T.S. ve Ç.S. isimli şahısların Bursa ilinden Uyuşturucu madde temin ederek Susurluk ilçesinde satışını yapacakları bilgisi alındı.

                Yapılan PTS takibi sonucunda şüpheli şahısların kullanımında olan aracın Bursa ilinden Balıkesir il sınırına girmesine müteakip fiziki takibe başlandı. Şüpheli şahıslar 29 Mart 2024 günü saat 01.30 sıralarında yol ayırımında S.K. ve S.A. isimli şahıslara uyuşturucu madde satışı yaptıkları esnada Susurluk İlçe Jandarma Komutanlığı Göbel Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince yakalandı.

                Olayla ilgili araştırma yapılması, ifadelerin alınması ve aramalara  destek verilmesi amacıyla Susurluk İLçe Jandarma Komutanlığına 1 KOM unsuru ve 1 Uyuşturucu Madde arama köpek unsuru görevlendirildi.

                Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüpheli şahısların üzerinde, araçlarında ve 1 ikamet adresinde yapılan arama sonucunda;

                * 75 gr. Kokain

                * 8 gr. Metamfetamin

                * 144 Adet sentetik uyuşturucu hap (Galara)

                * 2 gr Kubar Esrar

                * 2 Adet Hassas Terazi

                * 3 adet Uyuşturucu Kullanma aparatı (PAYP)

                * 2 adet Bıçak

                * 8.000 TL Suçtan elde edilen gelir ele geçirildi.

                Olay ile ilgili Cumhuriyet savcısından alınan talimat doğrultusunda şüphelilerdenT.S. ve Ç.S. Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan gözaltına alınmış, S.K. ve S.A. ise Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanma veya Bulundurma suçundan ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı