Tarih: 14.06.2024 09:12

SUSURLUK KIZILAY'DAN 156. YIL MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

Türk Kızılayı Susurluk Şube Başkanı İrfan ERSOY, Kızılayın 156. yılı dolayısıyla kısa bir açıklamada bulundu.

                Başkan ERSOY şöyle dedi:

                "Türk Kızılayı, her zaman e her yerde iyilik öyküleri ile anldı ve anılmaya devam edecek. Türk Kızılayın tarihinden kaynaklanan iyilik öyküleri hep anlatılacak. 

                Türk Kızılay, kurulduğu 11 Haziran 1868'den bu yana bağışçılarının katkılarıyla uluslar ve uluslararası düzeyde insai yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Türk Kızılay, 156 yılı  geride bıraktığı kuruluş yıldönümünü "Aynı Hilalin Altında" temasıyla kutluyor.Kızılay, yardımseverlerinin katkıları, çalışanları ve elbette günüllülerinin özverili çalışmaları ile "Toplumsal Dayanıklılık" ana stratejik hedefi başlığı altında belirlediği destek alanları ile yardım götürmenin yanında, kendi kendine yetebilen bir toplumu da hedefliyor.

                Türk Kızılay, 11 Haziran 1868 tarihinde "Osmanlı Yaralı ve Hasta AskerlereYardım Cemiyeti" adıyla kuruldu. Kızılay, o günden bu yana insanlığa umut ve iyilik taşıyan önemli bir kuruluş olarak ihtiyaca göre şekillendirdiği faaliyetlerine devam ediyor. Afete hazır bireyler yetiştiriyor, savunmasız gruplara nasıl destek olunacağını öğretiyor. Nakdi destekler ve gıda yardımları mutfak gereksinmelerini karşılıyor. Gönüllüler, yaşlı ve dezavantajlı grupların hayatlarına renk katıyor. Her an herkese lazım olacak ve hayat kurtarcak kanı karşılamak için titiz bir çalışma yürütüyor. Gençlerimize, öğrencilerimize yurt hizmeti veriyor. Aşevlerinde kaynayan kazanlar sıcak yemek oluyor ve sofralar geliyor.

                Yurt genelinde ulaşılamayan yer kalmaması için "Aynı Hilalin Altında" konuşlandırılan Kızılay şubeleri ile dünyanın farklı coğrafyalarındaki daimi delegasyonlar sayesinde el uzatılmayan yer bırakılmıyor.

                Türk Kızılay 156 yaşında... Türk Kızılay, her zaman sizin yanınızda. Biz sizlerle güçlüyüz. 156'ncı yaşımız kutlu olsun. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —