SUSURLUK MHP'YE BIRAKILDI: ADAY VEHBİ YÖRÜK

SUSURLUK MHP

Susurluk, son günlerde yerel seçimlerle yatıp, yerel seçimlerle kalkıyor. Susurluk'un Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ne bırakılması adeta Susurluk seçmeninde, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'nde Susurluk'a bomba

Susurluk, son günlerde yerel seçimlerle yatıp, yerel seçimlerle kalkıyor. Susurluk'un Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ne bırakılması adeta Susurluk seçmeninde, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)'nde Susurluk'a bomba düşmüş etkisi yarattı.

                Edinilen bilgiye göre MHP Genel Başkanı ve kurmayları, Balıkesir'de üç ilçenin kendilerine bırakılmasını istemiş; iki ilçede anlaşmışlar. Bu ilçelerden biri Susurluk, bir diğerinin de Gömeç olduğu söyleniyor. 

                MHP, neden Susurluk dedi? Her partinin kurmayları var. Bu kurmaylar, her durum ve koşulda araştırma yapıyor, seçmenin nabzını tutuyor. Bu kurmaylar, eski seçim sonuçlarını da gözden geçirdikten sonra bir karara varıyor.

                30 Mart 2014 yerel seçimlerine bir göz atalım: AK Parti'nin adayı Hüseyin HIZLIOĞLU. Geçerli oyların yüzde 37,6'sını yani 10 bin 493 oy alarak Belediye Başkanı seçiliyor.

                CHP'nin adayı Tahsin BOZOĞLU (Rahmetli). Oyların yüzde 33,5'ini yani 9 bin 355'ini alıyor.

                MHP'nin adayı Nurettin GÜNEY. Geçerli oyların yüzde 27,2'sini yani 7 bin 595'ini alıyor ve Susurluk'ta 3. parti oluyor.

                2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı var. Balıkesir'de Ahmet AKIN, CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. İttifak var ya açıklanmış aday Ahmet AKIN, kenara çekiliyor ve Balıkesir İYİ Parti'ye bırakılıyor; ortak aday İsmail OK. İncelemeler hemen başlıyor... Susurluk'ta Nurettin GÜNEY var. İttifaksız 7 bin 595 oy almış. Balıkesir'de İYİ Parti'ye seçim kazandırabilecek başka bir isim ve ilçe var mı? Yok! İYİ Parti İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı bastırıyor, Susurluk bize bırakılsın ya da İl Başkanınızı ikna edin, Karesi bize bırakılsın. Merkez Karesi'yi CHP bırakmadı, Susurluk İYİ Parti'nin oldu. Nurettin GÜNEY, geçerli oyların yüzde 54,68'ini yani 14 bin 520'sini aldı, AK Parti ise oyların yüzde 43,72'sini yani 11 bin 610'unu alarak ancak ikinci olabildi.

                Burada AK Parti İlçe Başkanı Mesut AKGÜN'e bir parantez açmak istiyorum. Kısa süre önce İlçe Başkanı oldu. İnanılmaz bir başarı gösterdi. Konuşmalarında, aday adayı olan partililerin hepsinin yanında olduğunu, hangisi ilçe başkan adayı olursa olsun birlikte çalışacaklarını ve adaylarına mutlaka seçimi kazandıracaklarını vurguladı. Ama olmadı, Susurluk MHP'ye bırakıldı. Demem o ki 2019 yerel seçimlerinde; 'Yönetim anlaşamadı, onun için de Susurluk İYİ Parti'ye bırakıldı,' gibi sözler geçerli değil. Kurmaylar araştırıyor ve sonuca varıyor; 'Burada seçime biz girelim,' diyor. Sonuç: Konu hesap işi, anlayın artık... 



Anahtar Kelimeler: SUSURLUK ' BIRAKILDI: VEHBİ YÖRÜK
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı