SUSURLUK TOST VE AYRANDAN SONRA KOKOREÇTE DE ADINI DUYURDU

SUSURLUK TOST VE AYRANDAN SONRA KOKOREÇTE DE ADINI DUYURDU

Susurluk, tost ve ayranından sonra kokoreçte de marka oldu.

Susurluk, tost ve ayranından sonra kokoreçte de marka oldu.

                Susurluk, tüm Türkiye'de tost ve ayranı ile adından söz ettiren bir ilçe. Tost ve ayranının yanına bu kez de kokoreç eklendi. Geçtiğimiz günlerde Bursa'dan Susurluk'a kokoreç yemeye gelen bir grup; Garaj Caddesinde bulunan Çataldağ Kokoreç Evini ziyaret etti.

                Bursalı gruptakilerden biri; "Öyle bir lezzet ki Bursa'dan buraya, Susurluk'a kokoreç yemeye geldik. Kokoreçi mangala attığında küçülme yapmıyormuş. Nedir bu işin, bu lezzetin sırrı?" diye sordu. 

                İşletmeci Koral da; "Gel, kokoreçi mangala kendin at. Bak, bu kokoreçte yağ sıfır; 6 bağırsak, 6 çöz, 4 tanede çözlerin badem ve fındıkları. Mangala attık, küçülme var mı? Yemediğimizi satmıyoruz; kendimiz sarıyoruz, kendimiz yapıyoruz. Ben hazır mal satmıyorum abicim. Bunlar da kimyon, acı biber; isteyene kekik, tuz başka da bir şeye ihtiyaç yok" yanıtı verdi.

                Konuklar, kokoreçin tadını tam alabilmek için ekmeksiz olarak kokoreçi yediler ve "Eline sağlık. Geldiğimize değdi. Tekrar geleceğiz," diyerek mekandan ayrıldılar.

                Susurluk, sadece tost ve ayranı ile değil; kokoreçi, ızgaraları, çorbaları ve ev yemekleri ile marka olmaya devam ediyor. Önemli olan yoldan geçenleri Susurluk içine çekebilmek.