SUSURLUK YILDIZ MAHALLESİ'NDEKİ YANGIN KORKTTU

SUSURLUK YILDIZ MAHALLESİ

İlçemizin Yıldız Mahallesi, ormanlık alanında çıkan yangın, büyük uğraşlar sonunda kontrol altına alındı ve söndürüldü.

İlçemizin Yıldız Mahallesi, ormanlık alanında çıkan yangın, büyük uğraşlar sonunda kontrol altına alındı ve söndürüldü.

                04 Ağustos 2022 günü saat 18.10 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından Susurluk Merkez Jandarma Komutanlığı’na sorumluluk sahası içerisinde bulunan Yıldız Mahallesi’nde orman yangını ihbarı bildirilmesi üzerine harekete geçen Jandarma Komutanlığı, yeteri kadar kuvvet ile olay yerine intikal etti.

                Yıldız Mahallesi’nde bulunan Kızılçam ormanında yaklaşık 15 hektarlık ormanlık alanın yandığı görüldü. Yangın söndürme işleminde, Orman İşletmeye ait 2 adet dozer, 33 adet arozöz, itfaiyeye ait 21 adet araç (15 adet su ikmal, 3 adet lojistik araç, 3 adet arozöz) BASKİ’ye ait 1 adet dozer, 1 adet kepçe, 6 adet yangın söndürme helikopteri, 2 adet yangın söndürme uçağı, 42 adet Jandarma personeli olmak üzere toplam 220 personel ile yangına müdahale edilerek yangın söndürüldü. Ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

                Yangının çıkış sebebi ile ilgili yapılan araştırmada, bölgede keçi çobanlığı yapan Y.A. (12) isimli şahsın arazide kontrolsüz şekilde yakmış olduğu ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu meydana geldiği tespit edildi.

                Olayla ilgili olarak nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na bilgi verilerek tahkikata başlandı.   

                BAŞKAN GÜNEY: "TÜM ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

                Susurluk Yıldız kaplıcaları mevkisinde, 04 Ağustos Perşembe günü saat 18.10'da başlayan ve 01.30 sıralarında kontrol altına alınan yangında, yaklaşık 15 hektar ormanımız yandı.

                Susurluk Belediye Başkanı Nurettin GÜNEY, Belediye Başkan Yardımcısı Sibel SARI ve Muhtarlar Derneği Başkanı Murat ŞAHİN de olay yerinde, yapılan müdahale çalışmalarına katıldı.

                Başkan GÜNEY, yaptığı açıklamada; "Gördüğümüz kadarı ile yaygın bir yangın ortamı oluşmuştu. Yer yer alevleri gördük. Orman Bölge Müdürlüğü ve Belediye imkanlarını seferber ettik. Bir tane gece görüşlü 'Yarasa' adı verilen helikopter, güneş battıktan sonra da söndürme çalışmalarına devam etti. Hemen altımızda Susurluk Çayı var, suyu da oradan kısa zamanda alabiliyordu. Orman yangınına hızla müdahale ederek yangının daha fazla hasar bırakmasını engelleyen tüm çalışanlara teşekkür ederiz, dedi.

                                                                                                              Haber: D. ERGEN



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı