Tarih: 22.10.2024 09:32

SUSURLUK'TA MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Susurluk'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen bir tören ile kutlandı.

                Başbakanlık Genelgesi ile 2015 yılından bu yana 19 Ekim günü kutlanan Muhtarlar Günü Susurluk'ta da kutlandı. Susurluklu muhtarlar, Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

                Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Susurluk Muhtarlar Derneği Başkanı ve Buzağılık Mahallesi Muhtarı Nihat IRMAK; "1829 yılından bu yana köklü bir maziye sahip olan muhtarlık müessesesi, demokrasimizin en önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlarımız bulundukları mahalle veya köylerde vatandaşlarımızın gereksinmelerini karşılamada, halkın devlet kurumları ile ilişkilerinde en büyük rolü olan bir kuruluştur.

                Muhtarlarımıza olan desteğini her zaman dile getiren, 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlamamızı sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a, bizlerden desteğini hiç bir zaman esirgemeyen Kaymakamımız Muammer KÖKEN'e Büyükşehir belediye Başkanı ahmet AKIN'a, İlçe Belediye Başkanımız Hakan Yıldırım SEMİZEL'e kurum amirlerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve basınımıza teşekkür ederiz," dedi.

                Atatürk Meydanı'nda yapılan törenin ardından yenilen yemek sonrası Muhtarlar Günü Kutlaması sona erdi. 

KAYMAKAM KÖKEN MUHTARLARI KABUL ETTİ

Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN muhtarları makamında kabul ederek uzun bir süre görüştü. Kaymakam KÖKEN yaptığı açıklamada; “Değerli muhtarlarımızla buluştuk. 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle köylerimizin ve mahallelerimizin ihtiyaçlarını bir kez daha gözden geçirdik,” dedi.(DENİZ ERGEN)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —