SUSURLUK'TA "ORMAN BENİM" ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

SUSURLUK

Tarım ve Orman Bakanlığınca orman yangınlarının önlenmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla Susurluk'ta "Orman Benim" etkinliği gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca orman yangınlarının önlenmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla Susurluk'ta "Orman Benim" etkinliği gerçekleştirildi. 

                Tarım ve Orman Bakanlığınca orman yangınlarının önlenmesi ve toplumsal farkındalık oluşturulması amacıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Susurluk'ta da "Orman Benim" etkinliği gerçekleştirildi. 

                İlçe Orman İşletme Şefliğinin organizasyonu, kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliği ile Susurluk Çaylak Mesiresinde katılanlarla birlikte çöpler ve atıklar toplandı, özellikle yangınlara neden olan cam atıklarına dikkat çekildi. Konuşmalarda temiz ve güzel bir gelecek için ormanların önemine vurgu yapıldı. 

                Etkinlik başlamadan konuşan Orman İşletme Şefi Ramazan SARIKAYA şöyle dedi:

“… Küresel Isınma nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de orman yangınları sayılarına bakıldığında her geçen yıl ciddi bir artış söz konusudur. Artan sıcaklıklar ve kuraklıklarla birlikte yaz dönemlerinde dünyanın çeşitli bölgelerinde çıkan büyük yangınlar iklim değişikliği ile ilişkilendirilmektedir. 

                …Orman yangınlarının çıkış nedenlerine bakıldığında yüzde 90’ı insan kaynaklı nedenlerdir. Ama artık buna bir ‘DUR!’ diyebiliriz.

                … Bugün burada, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim YUMAKLI’nın talimatlarıyla, Orman Genel Müdürlüğü olarak tüm Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştireceğimiz ‘ORMAN BENİM’ etkinliği düzenlenecektir. Etkinliğime katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Saygılarımla…” 



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli