SUSURLUK'UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU TÖRENLERLE KUTLANDI

SUSURLUK

5 Eylül Susurluk ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

5 Eylül Susurluk ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

                5 Eylül Susurluk ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünde kutlamalar, 05 Eylül 2024 Perşembe günü saat 07.00'da başladı ve aynı gün saat 24.00'da sona erdi. Kutlamaların başlangıç ve bitiş saatleri arasında sokaklar, resmi kurum kuruluşlar ile okullar bayraklarla donatıldı. 

                05 Eylül 2024 Perşembe günü saat 10.00'da Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı tarafından çelenkler sunuldu.

                Saygı Duruşu yapılarak, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'mız okundu.

                Törenlere, saat 10.30'dan itibaren Kaymakamlık Önünde devam edildi. Buradaki kutlamalar, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanının halkın bayramını kutlaması ile başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'mızı gelen kutlama mesajlarının okunması takip etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL tarafından yapıldı. 

                Susurluk Anadolu Lisesi öğrencileri, günün anlam ve önemine vurgu yapan şiirleri okudu. Halkoyunları gösterisi büyük bir beğeni ile izlendi. 

                Sivil Toplum Kuruluşları, Spor Kulüpleri ve Esnaf Odalarının geleneksel Kortej Geçişi sonrası tören sonlandırıldı.

                Susurluk Belediyesi tarafından belirlenen yerlerde Susurluk halkına Susurluk Ayranı dağıtıldı.

                5 Eylül Susurluk ilçesinin Kurtuluş Günü ve 35’inci Ayran, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 30 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yapılan etkinlikler (konser, tiyatro, konferans vb.) Susurluk Belediye Başkanlığı’nın koordinatörlüğünde ilgili kişi ve kurumların katılımı ve destekleriyle gerçekleştirildi. (DENİZ ERGEN)  



  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false