SUSURLUK'UN MİNİK TÜRKKIZILAY GÖNÜLLÜLERİ

SUSURLUK

Susurluklu Minik Türkkızılay Gönüllüleri, giydikleri temsili kostümler ile Türkkızılay'ın görev aldığı savaş, deprem, kan bağışı ve yardım faaliyetlerine dikkat çekti; yardımlaşma bilinci ile vatandaşlara ücretsiz çorba dağıttı.

Susurluklu Minik Türkkızılay Gönüllüleri, giydikleri temsili kostümler ile Türkkızılay'ın görev aldığı savaş, deprem, kan bağışı ve yardım faaliyetlerine dikkat çekti; yardımlaşma bilinci ile vatandaşlara ücretsiz çorba dağıttı.

                29 Ekim-04 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında, Susurluk Türkkızılay Temsilciliği ile Özel Seçkin Kreş ve Anaokulu ortak bir etkinlik düzenledi.

                Anaokulunun minik öğrencileri kan alan hemşireden, Çanakkale Savaşı'nda yaralanan askere, depremzedelere yardım eden görevliler gibi giydikleri birbirinden farklı kostümlerle Türkkızılay'ın tarihsel sürecinde yaşanan fedakarlıkları, kahramanlıkları Atatürk Meydanı'nda canlandırdı ve hazırlanan çorbaları, minik elleri ile kendilerini izleyenlere ikram etti.

                "02-06 YAŞ GRUBUNA YARDIMLAŞMA BİLİNCİ AŞILIYORUZ"

                Çocukları küçük yaşlardan itibaren, çevrelerindeki olaylara karşı duyarlı bir birey olarak yetiştirmenin önemine değinen Özel Seçkin Kreş ve Anaokulu Kurucu Müdürü Feyza CURACI; "Susurluk'ta 8'inci yaşına basan okulumuz, kuruluşundan bu yana her yıl çocuklara AFAD'ın yardım çalışmalarını aşılamayı amaçlıyoruz.

                Bu bağlamda; her yıl Kızılay Haftası'nda etkinliklerle çocuklarımızı okul içinde ve dışında olabildiğince bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Okulda deprem tatbikatları düzenliyoruz. Bu tatbikatlarda nelere uyulması, nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatıyoruz," dedi.

                "YAŞAYARAK ÖĞRETİYORUZ"

                02-06 yaş arası çocukların anlatılmak isteneni yaşayarak çok daha iyi kavradığına vurgu yapan CURACI; "Öğrencilere her ne kadar anlatsak da hiçbiri uygulayarak öğrettiğimiz bilgiler gibi kalıcı olmuyor. Öğretmek istediklerimizi yaşayarak veya oyunlarla çocukların zihinlerine yerleştirmeye çalışıyoruz. Örneğin, Kızılay Şubesi'ni ziyaret ediyoruz. Etkinliklerimizde, Susurluk Türkkızılay'ın maddi ve manevi desteklerini de görüyoruz. Bu katkıları nedeni ile Susurluk Türkkızılay Şube Başkanı İrfan ERSOY'a ve Yönetim Kurulu'na bir kez daha teşekkür ediyoruz," ifadelerini kullandı.



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı