Tarih: 21.05.2024 09:29

TAŞRA TEŞKİLATLARINA TASARRUF AYARI: MALMÜDÜRLÜKLERİ KAPANACAK

Facebook Twitter Linked-in

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi ile Bakanlığa bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini belirterek, "İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak," dedi.

                ŞİMŞEK, kamuda tasarruf ve verimlilik çalışmaları kapsamında malmüdürlüklerinde yapılacak çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulundu.

                Bakanlığının taşra teşkilatlarından birisi olan malmüdürlüklerinin, muhasebe ve diğer saymanlık hizmetleri sunduğunu anımsatan ŞİMŞEK; "Tasarruf tedbirlerine ilişkin Cumhurbaşkanı Genelgesi ile birlikte Bakanlığıma bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdim. İlk aşamada 100, ikinci aşamada da 20 olmak üzere 300 malmüdürlüğünün kapatılması sağlanacak. Malmüdürlüğünün yaptığı görevler, bundan böyle hizmet birleştirilmesiyle il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş başka bir malmüdürlüğümüz tarafından yerine getirilecek," diye konuştu.

                Bakan ŞİMŞEK, Bakanlığının taşra teşkilatlarının yeniden yapılandırılması kapsamında yapılacak bu değişiklikler kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel ve iş gücü yönetimi gibi hedeflere ulaşılmasının amaçlandığını ifade etti. (KAYA KURAL)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —