TİCARET BORSASI'NDA BUĞDAY ALIMLARI DEVAM EDİYOR

TİCARET BORSASI

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerimizin buğday alımını Susurluk Ticaret Borsası'nda gerçekleştiriyor. Alımlar 06 Temmuz 2023 Perşembe günü başladı ve 7 gün 08.00-20.00 saatleri arasında

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çiftçilerimizin buğday alımını Susurluk Ticaret Borsası'nda gerçekleştiriyor. Alımlar 06 Temmuz 2023 Perşembe günü başladı ve 7 gün 08.00-20.00 saatleri arasında aralıksız devam ediyor. 

                13 Temmuz 2023 Perşembe günü Bandırma Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Başmüdürü Salih AKSU, Bandırma TMO Başmüdür Yardımcısı Dursun ESEN, İl Tarım Müdürü Erkan ALKAN, Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan GÜRKÖK, Susurluk Pancar Kooperatifi Başkanı Celal BANGÜR, Ticaret Borsası'nda Borsa Başkanı Sefer GÖÇER'in konuğu oldu. 

                Görüşmelerin ardından basına açıklamada bulunan Ticaret Borsası Başkanı Sefer GÖÇER; "Geçen yıl Bandırma TMO ile yapılan anlaşma sonunda çiftçiden buğday alımını gerçekleştirdik ve 6730 ton buğday aldık. Bu yılki hedefimiz 8 bin tondu. Ancak çevre ilçelerdeki çiftçilerimiz de buğdaylarını buraya getirmeye başlayınca hedef büyüttük ve 15 bin tona yükselttik. Günlük alım gücümüzü de 500 tondan 600-700 tona çıkardık," dedi.

                Susurluk Ziraat Odası Başkanı Özkan GÜRKÖK de; "Ticaret Borsası'nda buğday alımları son ürün alınıp buraya getirilinceye değin devam edecek. Buğdayını TMO'ya vermek isteyen tüm çiftçilerimizin buğdayı alınacak. Dekara ortalama olarak 500 kilogram buğday hasat edildi. TMO, çiftçilerimizi mağdur etmemek için her türlü gayreti gösteriyor. Yardımcı olan herkese çiftçilerimiz adına teşekkür ediyorum," dedi.

                Toplantı, birlikte fotoğraf çekimi ile son buldu.