TOPRAK HARİTASINI OLUŞTURUYORUZ PROJESİ

TOPRAK HARİTASINI OLUŞTURUYORUZ PROJESİ

Toprak Etüt ve Sınıflandırma İşlemleri ile Balıkesir'in Toprak Haritası Çıkarılıyor.

Toprak Etüt ve Sınıflandırma İşlemleri ile Balıkesir'in Toprak Haritası Çıkarılıyor.

Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda geliştirilen “Toprak Haritasını Oluşturuyoruz Projesi” ile Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen “Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi” (TUCSAP) kapsamında toprak etüt ve sınıflandırma işlemleri yapılarak, Arazi Kullanım Planlaması Projesi (AKUP) ile Balıkesir’de Toprak Haritalandırma Çalışmaları Tüm hızıyla devam ediyor..

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan ALKAN arazi çalışmaları çerçevesinde proje alanında yer alan toprak serilerinin tespitiyle tarım arazilerinde yapılan profil çukuru açma çalışmalarını yerinde inceledi.

20 ilçemizde toplamda 800 profil çukuru açılarak alınan toprak numunesi analizleri kapsamında tarımsal üretim planlanarak daha verimli, daha sürdürülebilir ve daha karlı bir tarım geleceği inşa ediliyor.

Uygulanan proje kapsamında akıllı tarım sistemleri, mobil uygulamalar, veri analiz platformları ve pazarlama platformları gibi modern tarım teknolojilerinden faydalanılarak üreticilerimize maliyetlerin azaltılması, gelir artışı, tarımsal konularda bilgiye erişim ve veriye dayalı karar verme ile tarımsal ürün planlamasına altlık olması noktasında fayda sağlayacaktır.

İl Müdürü  Erkan ALKAN, üreticilerimiz adına Balıkesir’de tarımın geleceği için önemli bir adım olduğundan bahsederek yürütülen çalışmalarında görev alan Prof. Dr. Levent BAŞAYİĞİT, Toprak Etüd Personelleri Mühendis Hasan KAY ve Mehmet ŞENER ile personellerimize kolaylıklar diledi.



  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı