TURHAN ÇÖMEZ ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

TURHAN ÇÖMEZ ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK Mİ?

CHP ve İYİ Parti'nin iki büyükşehirde iş birliği yapma konusunda temaslarının sürdüğü iddia ediliyor.

CHP ve İYİ Parti'nin iki büyükşehirde iş birliği yapma konusunda temaslarının sürdüğü iddia ediliyor. Birgün'de Mustafa Mert Bildircin imzalı habere göre, kulislerde, uzlaşma sağlanması halinde İYİ Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turhan Çömez'i geri çekerek CHP'nin adayı Ahmet AKIN'ı destekleyeceği, bunun karşılığında Ordu için CHP'nin İYİ Parti adayına destek vereceği konuşuluyor.

                14/28 Mayıs seçimleri sonrası ilişkileri büyük ölçüde kopan CHP ve İYİ Parti'nin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi özelinde iş birliğine çok yakın olduğu iddia edildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile gerçekleştirdiği iki görüşmede Akşener'e, "Balıkesir Sözünü" anımsattığı, Akşener'in de "Sözümü anımsıyorum" dediği öne sürüldü.

                Mayıs seçimleri sonrasında İYİ Parti kaynaklı söylemlerle iki parti arasında gerilen ilişkilere karşın Özel, geçtiğimiz günlerde Akşener'e ablası Mualla Özen'in vefatı dolayısıyla bir taziye ziyareti gerçekleştirdi.

                BALIKESİR SÖZÜ

                CHP'de 12 Şubat günü saat 14.45'te başlayan ve 13 Şubat sabah saatlerine kadar devam eden aday belirleme mesaisinde Özgür Özel'in Balıkesir ile ilgili önemli bir gelişmeyi PM üyelerine aktardığı bildirildi. Edinilen birlgiye göre, CHP ve İYİ Parti arasında iki büyük şehirde iş birliği sağlamaya dönük temaslar sürüyor. Akşener'in CHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Adayı Ahmet Akın'ın desteklenmesi karşılığında Ordu Büyükşehir Belediyesi için destek talep ettiği de iddialar arasında yer aldı.

                NE OLACAK?

                Balıkesir Büyükşehir Belediyesi üzerinde uzlaşılması halinde İYİ Parti'nin Balıkesir adayı Milletvekili Turhan Çömez'in adaylığı geri çekilecek. İYİ Parti Balıkesir'de CHP'nin adayını destekleyecek. Ordu için Zekai Sana'nın, Balıkesir'in Susurluk ilçesi için ise Hakan Yıldırım Semizel'in adaylığını duyuran CHP, bu isimleri çekerek her iki seçim çevresinde de İYİ Parti'nin adayını destekleyecek.



Anahtar Kelimeler: TURHAN ÇÖMEZ ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK ?
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı