ULAŞ'IN BELGESELİ ÇEKİLECEK

ULAŞ

Sivas'ın Ulaş İlçesi, kadim medeniyetler geçmişi ile dikkat çekiyor. KENAN BENLİ'nin yazdığı "ZERON" kitabı, bu gizemli coğrafyanın insan öykülerine demirliyor okuyucularını adeta.

Sivas'ın Ulaş İlçesi, kadim medeniyetler geçmişi ile dikkat çekiyor. KENAN BENLİ'nin yazdığı "ZERON" kitabı, bu gizemli coğrafyanın insan öykülerine demirliyor okuyucularını adeta.

                "ZERON Öze Dönüş" adlı Belgesel çekimleri Sivas'ın Ulaş ilçesinde, 03 Ağustos'ta başlayacak. Ata tohumu olan Zeron buğdayını arayan hibrit tohuma karşı savaş veren bir adamın öyküsü olan belgeselde, Anadolu'nun çatısı Sivas'ta toplumun farklı kesimlerinin yaşantısına vurgu yapılacağı öğrenildi.

                Belgeselin bu yıl Kültür Bakanlığı destek yapımları listesine de alındığı öğrenilirken, ilk kez bu anlamda çekilecek olan belgeselde Sivas merkez tarihi mekanlar ve Ulaş ilçesi çevresi ile tanıtılacak.

                Belgeselin senarist ve yönetmenliğini Umut Sevimli KURT, görüntü yönetmeni Burak BEKİRCAN ve danışmanlığını Zeron kitabı yazarı Kenan BENLİ üstlenecek. Bu önemli çalışmanın yöre tanıtımına ve özellikle de ata tohumu ZERON'u uluslararası bir boyuta taşıyacağı vurgulandı.

                KENAN BENLİ SUSURLUK'TA ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

                ZERON adlı kitabın yazarı Kenan BENLİ, Susurluk'ta öğretmenlik yapıyor ve kendisini şöyle tanıtıyor:

                "1975 yılında Sivas'ta doğdum. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra, 1993 yılında Turevs Turizm Meslek Edindirme kapsamında 9 Eylül Üniversitesi Turizm Meslek Kurslarına katıldım. İngilizce eğitim aldım. 

                İzmir Hilton Banguet Bölümü'nde çalışma hayatına başladım. Ege ve Akdeniz bölgelerinde turizm alanında çalıştım. 1998-2002 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Antrenörlük Bölümü Futbol Uzmanlık alanından mezun oldum. Aynı okulun Eğitim Fakültesinden Formasyon eğitimimi tamamladım ve 2003 yılında İstanbul'a, 2008 yılında da Susurluk Anadolu Lisesine atandım. 

                2022 yılında Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde Dezavantajlı Grupların Sosyal Hayata Entegrasyonu (Suriyeliler, Göçmenler, Romanlar) ili ilgili çalışmalar yaparak tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamladım. Susurluk'ta Gençlerbirliği Eğitim ve Spor Kulübünü bir grup eğitimci ile birlikte kurduk. Yine bir eğitim sendikasının 2011-2013 yılları arasında ilçe temsilciliğini üstlendim. 

                Bandırma, Susurluk ve Sivas'ta birçok internet gazetelerine sosyal içerikli yazılar ve makaleler yazdım. ZERON adlı bir kitabım bulunmakta. Basketbol, Futbol ve Kort Tenisi antrenörlüğüm bulunmakta. Kültür ve sanat alanında çalışmalar yürütüyor, bisiklet sporu yapıyorum.”

Öğretmenimiz Kenan BENLİ’ye çalışmalarında başarılar diliyoruz.