ÜMİT BEKİR BARUT: "DEĞİŞİM GELİŞTİRMEYİ İFADE EDER!"

ÜMİT BEKİR BARUT:

Susurluk Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ümit Bekir BARUT, kendisine ve Susurluklu CHP'lilere yapılan haksız eleştirilere karşı aşağıdaki yazıyı yayınlamak zorunda kaldığını belirtti. BARUT'un açıklaması şöyle:

Susurluk Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ümit Bekir BARUT, kendisine ve Susurluklu CHP'lilere yapılan haksız eleştirilere karşı aşağıdaki yazıyı yayınlamak zorunda kaldığını belirtti. BARUT'un  açıklaması şöyle:

                "Bugün (28 Temmuz 2023 Cuma) kıymetli kardeşimiz Murat Kula'nın köşe yazısını okudum. Bu durum bana bir cevap hakkı doğurdu. Sosyal medyada ne kadar da parti içi sorunların ya da sıkıntıların paylaşılmaması gerektiğini düşünsem de lafı fazla uzatmamaya çalışarak bir iki sözcük yazmak istiyorum.

                Değişim, herhangi bir şeyi olan bir durumdan başka bir duruma geçirmeyi, GELİŞTİRMEYİ ifade eder.

                Değişimin olumlu ya da olumsuz sonuçları vardır. Elbette bizler de değişimden yanayız. Değişim her zaman birilerini değiştirerek olmaz. Değişim, önce insanın kendi içinde başlar. Bizler de 4 yıllık bir tecrübe sonrası yenilenme ve değişime giderek partimizi hem ilçemizde hem genelde daha başarılı yapmak için tekrar aday olduk. Kimsenin hangi planlarla hangi kadrolarla birlikte olup bir kazanım elde etme çabasında olduğunu da asla gündemimize almadık. Yaptığımız hatalar varsa düzelterek, yenilenerek partimizi iktidar yapmak için yola çıktık. Bu süre zarfında keskin manevralar yaparak bazı süreçleri yıpratmamak için mücadele ettik. Bundan sonraki dönemde her şeye ve herkese gereken cevaplar verilecektir. Bizim için sorunlarımızın çözüleceği asıl yer ilçe kongreleridir. Sosyal medya sadece kişilere popülarite kazandırır ve bizleri gereksiz polemiklere sokarak partimizi başka partilere malzeme etmekten başka bir işe yaramayacaktır. 

                CHP çatısı altında, partide hiçbir zaman ön plana çıkmadan elimden gelenin fazlasını yapma düşüncesi ile görev aldım. İlçemi, il ve ilçe meclisinde en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Hiç kimseyi bir yerde tutmak ve kadrolaşmak için de bir amaç gütmedim. Bunu zaten uzun süredir parti içerisinde yer alan arkadaşlarım biliyor, yeni katılanlar da öğrenecektir.

                Belediye başkanlığı konusunda istekli olan arkadaşlarımızın beni desteklemesi konusunda özel bir çalışmam olmamıştır ve bu arkadaşlarımız özgür iradeleriyle istedikleri tarafa destek verebilirler, nasıl sizlerin tarafında Belediye başkanlığına istekli olan ya da olmayan demokratik hakkını kullanan partili arkadaşlarımız var ise bizleri de destekleyen partililerimiz vardır.

                Delege seçimlerinden sonra kamuoyu beklentisi doğrultusunda rakamsal verileri delege ve oy sayıları halinde paylaştık. Kişilerin bilgiye ulaşma hakkına engel olamayız, matematik asla yalan söylemez. Sadece yanlış hesaplar sonucun yanlış ve doğru olmasını etkiler.

                Mavi liste olarak seçimin hemen ardından bize oy veren ya da vermeyen tüm CHP üyeleriyle kucaklaşmayı düşünerek yürüttük delege seçimlerini. Biz de değişimden yana olduk.

                Lakin bu kavramı hiçbir zaman tekelimize almadık. Almayı da düşünmedik. Bilmenizi isterim.

                Susurluk CHP İlçe Başkanı Ümit Bekir BARUT 



  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı