VALİ ŞILDAK DİN GÖREVLİLERİNİ UYARDI

VALİ ŞILDAK DİN GÖREVLİLERİNİ UYARDI

Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK'tan, din görevlilerine cemaat - tarikat uyarıları.

Balıkesir Valisi Hasan ŞILDAK'tan, din görevlilerine cemaat - tarikat uyarıları.

                Vali Hasan ŞILDAK, Balıkesir'deki din hizmetlerinin yılsonu değerlendirmesini yaptı. İlçe müftüleri, vaiz, imam hatip, müezzin ve Kur'an kursu öğreticilerine seslenen Vali ŞILDAK, cemaat ve tarikat uyarısı yaptı. 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekti, din görevlilerinin Diyanet İşleri'nin misyonunu temsil ettiklerini anımsattı. Vali ŞILDAK; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir görevlisi olma sıfatıyla, o saygınlığı kazanmak için var gücünüzle gayret içerisinde olmalısınız. Kurumsal aidiyet duygusyla, bir sahiplenme ile yerimizi yurdumuzu bilerek, ne için bu görevi bize verdiklerini sürekli aklımızda tutarak yolumuza devam edelim," dedi.

                "İbadet Yerlerinde Dört Dörtlük Temizlik İstiyorum"

                Vali ŞILDAK, din görevlilerine şu mesajları verdi: "İbadet yerlerimizin temizlik anlamında dört dörtlük olması gerekir, bize yakışan da budur. Muhtarımız, kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımız sizin yanındadır. Çevre temizliği, iç temizlik ve ortak kullanım alanları konusunda gerekli desteklerinizi bekliyoruz. Ayrıca ses sistemi kötü olan varsa bunlara da müdahale etmeliyiz. Çok iyi uygulamalar var ama her yeri belli bir standarda getirmeliyiz. Toplumumuzdaki değişim, teknolojinin ve iletişimin hızında geri kalmamalıyız.

                Yeriniz rotanız belli, Diyanet İşleri'nin talimatlarının dışına çıkmayın

                Söylenecek bir söz, atılacak bir adım bile kötüye kullanılmaya, olumsuz algı verecek bir malzemeye dönüştürülebilir. Duyarlı ve dikkatli olmalıyız. Görevimizin şartlarını, çerçevesini aşmamak gerekiyor. Çevrenizdeki dolaylı yoldan da olsa sizi ilgilendiren olumsuzluklara da duyarlı kalmamalısınız. Din görevlilerimizin çevrelerinde vuku bulan olumsuzlukları en kısa sürede ilgililere iletmesini bekleriz. Camiler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yönetimindedir. Bu konularda ülkemiz çok badireler yaşamıştır. 2016 yılı, hain darbe girişimi hiç kimsenin aklından çıkmamalıdır. Bizim yönümüz ve rotamız bellidir. Diyanet İşleri'nin talimatları dışında hiçbir din görevlimizin hiç kimsenin emrinde olması kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde camilerimizin idaresi Diyanet İşleri Başkanlığı'na aittir.

                Uyuşturucu ile mücadelede size de büyük görevler düşüyor

                Özellikle son yıllarda metanfetamin denilen sentetik uyuşturucunun miktarının ne yazık ki ilimizde de her geçen yıl yükseldiğini görmekteyiz. Zehir tacirleri bu paranın büyük bir kısmını terörün finansmanında kullanıyor. Bu paralar terör örgütlerinin kara para olarak cebine giriyor. Kullanıcıların zamanla satıcı olduğu bu halka maalesef giderek genişliyor. İçişleri bakanlığımızın yaptığı bir araştırma sonucuna göre uyuşturucu kullananların yüzde 60'tan fazlasının evde kullandığı tespit edildi. Bu noktada anne babaların çok dikkat etmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Sizlerden bu konuda büyük destek bekliyoruz. İçişleri Bakanlığı'nın akıllı telefonlara indirilen "UYUMA" programını telefonlarınıza yükleyin."



Anahtar Kelimeler: ŞILDAK GÖREVLİLERİNİ UYARDI
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı