Tarih: 11.06.2024 09:21

YAĞLI GÜREŞ DÜZENLEYEN KENTLER BİRLİĞİ BAŞKANI AHMET AKIN

Facebook Twitter Linked-in

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği 2024 Yılı Dönem Başı Olağan Meclis Toplantısı, Onhann Termal Otel'de gerçekleştirildi. Yağlı güreş düzenleyen belediyeleri bir araya getirmek, bu kentler arasında güreş ile ilgili planlamanın entegrasyonu sağlamak ve geleneksel değerleri kuşaktan kuşağa aktarmak amacıyla kurulan Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin toplantısına; birliğin meclis üyeleri, üye belediyelerin başkanları, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin SELİM, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim TÜRKİŞ katıldı. Toplantıda, Birlik Başkanı, Meclis 1. Başkan Vekili, Meclis 2. Başkan vekili, Meclis Asil ve Yedek Katip Üyeleri, Encümen Üyeleri ile İhtisas Komisyonları seçimleri yapıldı. Seçim sonucunda; Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı olarak Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN seçildi. Ayrıca Kocaeli Derince Belediyesi de birlik üyeliğine kabul edildi. Böylelikle üye belediye sayısı 63'e yükseldi.

                ATA SPORUMUZU YAŞATACAĞIZ”

Yağlı Güreş Birliği Dönem Başı Meclis Toplantısına katılarak öz kültürüne sahip çıkan tüm birlik üyelerine ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN, devamında şöyle konuştu:

                “17.’si düzenlenen birlik toplantımızda sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sizleri aynı zamanda Yağlı Güreşler Birliğimizin merkezi de olan ve birçok başpehlivan çıkarmış, güreşte ulusal alanda adını duyurmuş Balıkesir’imizde ağırlamaktan onur duyuyorum. Yağlı güreş sadece geleneksel bir spor dalı olarak görülmemeli. Yağlı güreş; Türk milletinin cesaretinin, boyun eğmemezliğinin ve sırtının yere gelmemezliğinin bir sembolü. Yağlı güreş, milletimizin asırlar boyunca süregelen kahramanlığının en somut ifadesi. Bir kültür ve yaşam biçiminin ifadesi olan bu geleneksel ata sporumuzu yaşatmak için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermekte kararlıyız. Ayrıca şunu belirtmek isterim ki yağlı güreşlerin, Balıkesir’imiz için ayrı bir değeri var. Tarihte pek çok başpehlivan çıkarmış, Kurtdereli Mehmet Pehlivan gibi dünya şampiyonu bir isme sahip olan Balıkesir’imiz; bu organizasyona ev sahipliği yaparak bizi ayrıca gururlandırıyor. Bizlerden önce birliğimizde görev yapan, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —