YAHŞİ: "DAYATMALARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

YAHŞİ:

CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar YAHŞİ, yasaklanan festivaller ile ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar YAHŞİ, yasaklanan festivaller ile ilgili basın açıklaması yaptı.

                Son zamanlarda konserlerin iptali ve yasaklanan festivallere şahit olduklarını belirten CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar YAHŞİ; "Çağdışı, gerici dayatmalara boyun eğmeyeceğiz," dedi. YAHŞİ, şunları söyledi:

                "Son yıllarda ülke genelinde birçok sanatçının konserleri ve festivallerin yasaklandığına şahit olmuştuk. Kazdağı EKOFEST'e 09 Mayıs'ta izin verildi. 17 Haziran'da 'yangın gerekçesi' bahane edilerek festival iptal edildi.

                Yakın bir zamanda, Cumhurbaşakanı Recep Tayyip ERDOĞAN, İstanbul'da 3. Gençlik Zirvesi'nde; "Sevgili gençler, ne 40 yıllık siyasi hayatımızda ne de 21 yıllık iktidarımız döneminde biz asla bunlar gibi davranmadık. Kimsenin hayat tarzına, yaşam biçimine müdahale etmedik. Ne kadar aykırı olursa olsun hiçbir düşünceyi yasaklamadık," demiş olsa da gerçeğin tam tersi olduğunu, seküler yaşam tarzına ciddi anlamda müdahale olduğunu biliyoruz.

                Balıkesir Sivil Toplum Platformu çatısı altında toplanmış olan gerici, faşist, çağdışı zihniyetin temsilcileri; "Festivallerde yapılan yanlışlara dur diyelim" başlığı altında yine laik, demokratik, eşitlikçi yaşam tarzından duydukları rahatsızlığı dile getirerek; "Yapılan her türlü etkinlikte de kız-erkek bölümünün ayrılmasını, alkollü içki tüketiminin yasaklanması, festivallerin iptal edilmesini talep etmişler. Gençlerin bir arada bulunmasını; "Gayri ahlaki ve haram ilişkiler" olarak nitelendirilmiş, isyan ve başkaldırıya yönlendirildikleri gibi saçma sapan gerekçeler gösterilmiştir.

                Birkaç gün önce de Bursa'nın Karaağız Mahallesi muhtarı, bir yazı paylaşarak kadın-erkek bir arada eğlenemeyecek, demişti ve gelen tepkiler üzerine geri adım atmıştı.

                Biz, bu ortaçağ zihniyetinin korkularını çok iyi biliyoruz. Elbette biz kadınlar ve eşitlikçi erkekler, bu antidemokratik, çağdışı, gerici dayatmalara boyun eğmeyeceğiz."



  • Perşembe 24.1 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı