YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI

YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI

1923 yılında toplanan İzmir İktisat Kongresi'nde "bağımsızlık" için üretimin teşvik edilmesi gerektiği gerçeği kabul edildi. 1946 yılından itibaren ise 12-18 Aralık 'Yerli Malı Haftası' olarak kutlanmaya başlandı.

1923 yılında toplanan İzmir İktisat Kongresi'nde  "bağımsızlık" için üretimin teşvik edilmesi gerektiği gerçeği kabul edildi. 1946 yılından itibaren ise 12-18 Aralık 'Yerli Malı Haftası' olarak kutlanmaya başlandı.

                Susurluk Belediyesi yaptığı açıklamada; "Bu yıl çocuklarımıza ikram ettiğimiz simitleri tarlalarımızda ürettiğimiz Ata Tohumu buğday unundan yapıldığını  biliyor musunuz? Susurluk Belediyesi üretmeye devam ediyor diyerek devam etti:

                "Susurluk Belediyesi, 75 kg Ata Tohumu buğday ile başladığı yolculukta 13 ton buğday üretimine ulaşmıştı. Susurluk Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında Ata Tohumu buğdaydan üretilen ekmek , simit ve unlu mamüller halkın beğenisiyle sofralarda yer bulurken aile ekonomisine de katkı sağlıyor.

                Yerli Malı Haftası dolayısıyla Susurluk Belediye Başkanı Nürettin GÜNEY ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri okullarda Susurluk Belediyesi'nin ürettiği buğdaydan elde edilen unlarla yapılan simitleri çocuklarla buluşturdu." 



Anahtar Kelimeler: YERLİ HAFTASI KUTLANDI
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli