ZERON ÖZE DÖNÜŞ BELGESEL FİLMİNİN SİVAS ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

ZERON ÖZE DÖNÜŞ BELGESEL FİLMİNİN SİVAS ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

ZERON ÖZE DÖNÜŞ BELGESEL FİLMİNİN SİVAS ÇEKİMLERİ TAMAMLANDI

                "Buğday gibiydi bozkırın uşağı Zeron. Çorak toprağı yarar yara çıkardı zemheriden bahara. Başka topraklarda yetişmesi mümkün değildi. Yalnızca bu toprakta, bu iklimde yetişebilirdi. Sert kışların soğuğundan, kavurucu yazların sıcağından alırdı tadını başak taneleri. Bu toprağa ayak basan herkes bilirdi bereketini, tadan herkes bilirdi lezzetini. Kaldı mı şimdi kıyıda köşede bir avuç tohumluk? Kaldı mı bir avuç tadımlık. Her bir başak tanesi savruldu ayrı diyarlara. Alışamadıkları gurbet ellerde, kaybettiler tatlarını; kimi terk-i diyar eyledi çoktan, kalanlarsa çaresiz bekliyorlar ölüp gidecekleri zamanı." Kenan BENLİ, Zeron adlı romanında böyle sesleniyor okurlarına...

                Zeron... Bir tohum, bin insan öyküsü... Yazarı Kenan BENLİ. Kenan BENLİ, Susurluk Anadolu Lisesi'nde Beden Eğitimi Öğretmenliği yapıyor.

                Kitabı Zeron (Öze Dönüş) Kültür Bakanlığı destekli bir belgesel film olarak çekiliyor. Filmin senaristliğini ve yönetmenliğini Umut Sevimli KURT, görüntü yönetmenliğini Burak BEKİRCAN, danışmanlık görevini de Zeron'un yazarı Kenan BENLİ yapıyor. Belgesel filmin Sivas çekimleri tamamlandı. İstanbul Mevlevihane çekimleri tamamlandıktan sonra, görüntüler montaja ve düzenlemeye girecek. Birkaç ay içinde de gösterime girecek.

                Genç yazarımız Kenan BENLİ'yi kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. (