Gürdal ERGEN


BES'TEN TÜİK'E UYARI

Üyesi bulunduğum Birleşik Emekliler Sendikası (BES), TÜİK'e Hizmet Kusuru ve Görevi Kötüye Kullanma Suçundan Savcılığa Şikayette Bulunacağını Bildirdi.


Üyesi bulunduğum Birleşik Emekliler Sendikası (BES), TÜİK'e Hizmet Kusuru ve Görevi Kötüye Kullanma Suçundan Savcılığa Şikayette Bulunacağını Bildirdi. 

                BES'ten yapılan açıklamada;

                "Kurumun TÜFE artış oranları esas alınarak işçi, memur ve emekli maaşları tespit edilmesi sonrasında kurumun belirlediği TÜFE oranlarının 2024 yılı Haziran ayında yüzde 1,64 oranında arttığı belirlenerek, Haziran ayındaki artışla birlikte yıllık artış yüzde 71,60, ortalama yüzde 65,07 düzeyinde gerçekleştiği açıklanmış ve bu oranların öncelikle gerçek enflasyon değerlerine, gerçek piyasa koşullarına ve ülkemiz nüfusunun çoğunluğunu oluşturan orta ve düşük gelirli çalışanların tükettiği mal ve hizmetlere göre yapılması gerektiği, bildirilen oranların büyükşehirlerdeki konut, kira, ulaşım, elektrik, su, doğalgaz,, barınma, yiyecek, sağlık, akaryakıt gibi temel gereksinmelere yapılan en az yüzde 150 oranında zamlar gözetildiğinde; hayatın olağan akışına ve gerçek piyasa koşullarına aykırı olduğu açıktır. Yapılan işlem neticesinde müvekkil sendika üyesi çalışanları da dahil olmak üzere tüm çalışan ve emekli kesimin maaş artışı da düşük tespit edilmekte ve yoksullaşmaya neden olmaktadır.

                Üniversitelerdeki bilim üyelerinden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) isimli bağımsız araştırmacılar grubu tarafından; Tüketici Fiyat Endeksi Haziran ayında yüzde 4,27, E_TÜFE’ deki 12 aylık artış oranı yüzde 113,08 olarak gerçekleştiği belirlenmiş, yılbaşından itibaren 6 aylık (Ocak-Haziran) Artış: yüzde 41,16 olarak hesaplanmıştır. (https://enagrup.org/) Gerçek piyasa verileri dikkate alındığında kurum tarafından belirlenen TÜFE artış oranı gerçeklikten çok uzaktır.

                Bu nedenle İYUK 10’unca Maddesi gereği 30 gün içinde;

1.TÜFE oranlarının tespitinde esas alınan, geçmiş 5 yıla ait ve halen esas alınan mal-hizmetlerin bildirilmesi,

                2.Bu mal-hizmetlerin tespitinde toplumun büyük çoğunluğunu oluşturan az ve orta gelirli kesimlerin en yaygın kullandığı büyükşehirlerdeki konut, kira, ulaşım, elektrik, su, doğalgaz, barınma, yiyecek, sağlık, akaryakıt gibi temel ihtiyaç mal ve hizmetlerinin esas alınması,

                3.Temel gereksinimlere yapılan zamlarla paralel olarak, hayatın olağan akışına uygun gerçek TÜFE artış oranlarının Haziran 2024 tarihine kadar tespit edilerek açıklanması,

                4.Bugüne değin gerçekten uzak TÜFE ve enflasyon oranları tespiti nedeniyle “Hizmet Kusuru” ve “Görevi Kötüye Kullanma Suçu” işlendiğini, uğranılan zararların ödenmesini, ayrıca haklarında Savcılığa şikayette bulunulacağını bildirir dilekçe 01.08.2024 tarihinde TÜİK’in Ankara Necatibey Caddesindeki merkez binasına teslim edildi, ifadelerine yer verildi.”

                Birleşik Emekliler Sendikası, Susurluk’ta da örgütlendi ve şube olma hakkı kazanarak çalışmalarına devam ediyor.

                Örgüt, belirli bir hedef için şu ya da bu ölçüde amaçlı, kararlı, bilinçli biçimde kurulan toplumsal gruplaşmadır. Hepimiz bir örgütte doğuyoruz (hastane, doğumevi vb.), örgütte eğitim görüyoruz (okul), yaşam boyu ya bir örgütle çalışıyoruz (iş yeri, fabrika vb.), ya bir örgüte (parti, dernek vb.) üyeyiz.

                Örgüt, sözcüğünden neden korkulduğunu anlamış değilim.

                Basit bir tanımın yaptım. Görülüyor ki yaşamın her anında örgütün içindeyiz.

                Toplumsal bir gruplaşma olan ve üyelerinin çıkarlarını gözeten bir yapıysa örgüt, hiç vakit kaybetmeden hemen şimdi Birleşik Emekliler Sendikası’na üye olmalıyız.

                Unutmayın; “Sen yoksan, bir eksiğiz.”

                Hoşça kalın, dost kalın!..                              

 

                

  • BIST 100

    9620,77%-0,67
  • DOLAR

    33,98% 0,27
  • EURO

    37,84% 0,66
  • GRAM ALTIN

    2819,70% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75
  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false

Balıkesir

16.09.2024

  • İMSAK 05:19
  • GÜNEŞ 06:44
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:23
  • YATSI 20:42