Gürdal ERGEN


CEZASIZLIK ALGISI

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde kendilerinden haber alınamayan 2 kişilik aile ve bir genç, evde ölü bulundu. 3 kişinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen 16 yaşındaki genç, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.


Bursa'nın Orhaneli ilçesinde kendilerinden haber alınamayan 2 kişilik aile ve bir genç, evde ölü bulundu. 3 kişinin ölümüne sebep olduğu iddia edilen 16 yaşındaki genç, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

                Olay, 11 Ekim tarihinde Orhaneli ilçesi Göynükbelen Mahallesi Karandere mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 16 yaşındaki M.K, dedesinden para istemek için eve gitti. Olumsuz yanıt alınca ikili arasında tartışma çıktı. Sözlü tartışma kısa sürede kavgaya döndü. M.K, eline aldığı balta ile dedesi Mustafa Macar'a saldırdı. Macar'ı öldüren M.K, daha sonra dedesi ile yaşayan Cavidan Aydın'ı ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişiyi daha öldürdü.

 

                Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde iki grup arasında 'yan bakma' nedeniyle çıkan kavgada, bıçakla yaralanan 2 kişiden 1'i hayatını kaybetti.

                Edinilen bilgiye göre, Osman Kavuncu Bulvarı üzerinde meydana gelen olayda iki grup arasında iddiaya göre 'yan bakma' nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle H.K. (20) ile K.D. (22), bıçaklanarak yaralandı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipleri ise yaralanan H.K. ile K.D'yi ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırdı. H.K. burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken K.D'nin ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

 

                Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde damat ve kuzeninin öldürüldüğü silahlı kavgada, damadın eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderi yakalandı.

                Merkez Yenişehir ilçesi Aziz Mahmutoğlulları Caddesi üzerinde Genç İpekçi Apartmanı 6'ncı katında karı koca arasında yaşanan kavgada aileler çağırıldı. Gelin tarafından gelen yakınlar, damat Mehmet Ali Baran (29) ve kuzeni 4 aylık evli Vedat Baran'a (39) silahla ateş etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde damat ve kuzenin öldüğünü, A.B'nin de yaralandığını belirledi. Olay yerinden kaçan şüpheliler, gelin E.B, kayınvalide R.Ş. ve kayınbirader A.Ş. (23) yakalanırken, firari Ö.B.Ş'nin (27) yakalanması için çalışmalar sürüyor.

                Narin öldürüldü… Katili hala bulunamadı.

                Rojin’in ölüsü bulundu… Bu yazı hazırlanırken soruşturmalar devam ediyordu.

                Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Dünya Kız Çocukları Günü’nde; çocuğa yönelik şiddet ve cinayet olaylarının azalması noktasında herkese büyük sorumlulukların düştüğünü belirtirken; “Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Balıkesir’de kız evlatlarımıza sahip çıkmak için çalışıyoruz. Evlatlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza hep beraber sahip çıkacağız,” dedi.

                ‘Yan baktın’ kavga, ‘yol vermedin’ kavga, ‘n’olan dedin’ kavga!..

                Bu olaylar o denli çok arttı ki kişi, kişiye selam veremez, ‘kolay gelsin’ diyemez oldu. 

                Bu durum da cezasızlık algısını doğurdu. Yetkililerden kimi ‘cezasızlık algısı oluşturuluyor’ dedi; kimileri ise ‘cezasızlık algısının’ var olduğunu kabul etti.

                “Cezasızlık algısı için birtakım düzenlemelerimiz olacak. Özellikle 2 yılın altındaki suçlar bakımından, bu suçların yatarının olmaması kamuoyunda rahatsızlığa neden oluyor. 2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek,” diyerek son noktayı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç koydu.

                Demek ki neymiş? ‘Cezasızlık algısı yaratılmıyormuş,’ ‘Cezasızlık algısı varmış’ ve ‘ortadan kaldırılacakmış!’

                Hoşça kalın, dost kalın!.. 

                

 

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,19% 0,23
  • EURO

    37,07% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2980,24% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00
  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false

Balıkesir

18.10.2024

  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:50