Gürdal ERGEN


HANİ ADAYINIZ NEREDE?

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, hemen hemen televizyon kanallarının tamamında sık sık ekranda görünür ve; "Bay Kemal, adaysan adaylığını açıkla; aday değilsen adayının kim olduğunu açıkla" diye konuşurdu.


Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, hemen hemen televizyon kanallarının tamamında sık sık ekranda görünür ve; "Bay Kemal, adaysan adaylığını açıkla; aday değilsen adayının kim olduğunu açıkla" diye konuşurdu.

                Yerel seçimlere 3,5 ay kadar bir süre kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür ÖZEL; "Biz üç büyükşehir belediye başkanını açıkladık: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Ekrem İMAMOĞLU, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Mansur YAVAŞ ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayımız da Özlem ÇERÇİOĞLU. Başka büyükşehir belediye başkanı adayı açıklamadık," diyor.

                Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul adayını açıkladı; ancak Adalet ve Kalkınma Partisi hala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamadı. 

                AK Parti eski milletvekili Mehmet METİNER, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için isimleri öne çıkan Esenler Belediye Başkanı Tevfik GÖKSU ve eski Bakan Mehmet KURUM'a dikkat çekmek istediğini belirtiyor; teşkilatın gönlündeki adayın Tevfik GÖKSU olduğunu ileri sürüyor.

                Mehmet METİNER sosyal medya hesabından; "İstanbul'da AK Parti'nin Büyükşehir belediye başkan adayı kim olabilir? Herkesin merak ettiği konu bu. İki isme dikkat çekeyim; M. Tevfik GÖKSU ve Murat KURUM. Teşkilatı gönlündeki aday bence M. Tevfik GÖKSU. Şimdilik bu kadar," tümcelerini kullandı.

                METİNER, GÖKSU için; "Esenler'i nasıl dönüştürdüğüne tanığız. Esenler'de neler yaptığına da tanığız. Senin ufkuna İMAMOĞLU yetişemez. Senin arkanda devasa bir başarı hikayesi var. İMAMOĞLU ise sadece imaj. Gurur duyuyoruz seninle, bilesin," diye yazdı.

                METİNER, bir sonraki paylaşımında ise aday seçiminde iki kritere dikkat edilmesi gerektiğini yazdı. METİNER; "Teşkilatın kabulü sağlanmalı. Teşkilatın kabulü yoksa başarı olmaz. Halkın gönlünde değilsen teşkilat ne yapsa boş. Halka ve teşkilata rağmen olmaz," dedi.

                Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip ERDOĞAN'a bir gazeteci aday adaylığı başvurularının son günü olduğu anımsatarak; "AK Parti'de belediye başkan aday adaylığı başvurularının son günü. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerin adaylarını yakında duyar mıyız?" diye sordu. ERDOĞAN da; "Telaşlanmayın, vaki saati gelince duyarsınız," yanıtını verdi.

                ERDOĞAN, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili soruyu da; "En uygun olanı göreceksiniz," şeklinde yanıtladı.

                Başa dönelim: Yerel seçimlere 3,5 ay kadar bir süre kaldı. AK Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamadı. İMAMOĞLU'nun karşısına çıkaracak güçlü bir aday bulamıyor mu?

                Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuru süresi AK Parti'de sona erdi. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın ERDOĞAN, hala bir açıklama yapmadı. Şimdi biz soruyoruz: "Sayın ERDOĞAN, hani, adayınız nerede?"

                HAMİŞ: Koltuğa oturmak mı, koltuğu doldurmak mı?

                Hoşça kalın, dost kalın!..

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,25% -0,02
  • EURO

    34,67% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2400,26% 0,01
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Balıkesir

08.05.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:01
  • AKŞAM 20:16
  • YATSI 21:48