Gürdal ERGEN


KADIN KOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Susurluk Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı ve Susurluk Belediyesi Meclis Üyesi Alev ÇOBANKUYU, CHP Kadın Kollar açıklamasından şöyle dedi:


Susurluk Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı ve Susurluk Belediyesi Meclis Üyesi Alev ÇOBANKUYU, CHP Kadın Kollar açıklamasından şöyle dedi:

                "Sokaklarda huzur istiyoruz. İstanbul'da meydana gelen korkunç olay, hepimizin yüreğinde derin bir acı ve öfke bırakmıştır. İki kadının vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir.

                Kadınların can güvenliğini sağlamak hepimizin görevidir. Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye'yi hep birlikte inşa etmek zorundayız. 

                Ne yazık ki kadın cinayetlerinin artış gösterdiği bir dönemdeyiz. Bu durum, sadece bireysel vakalar olarak ele alınamaz; toplumsal bir sorun haline gelmiştir. AKP iktidarı döneminde, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinde ciddi bir artış yaşanmıştır. Bu artış hükümetin gerekli önlemleri almada yetersiz kalması ve caydırıcı politikaların uygulanmamasıyla daha da derinleşmiştir. Devletin ve toplumun tüm kesimlerinin kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda daha etkin adımlar atması gerekmektedir. 6284'ün etkin uygulanması, caydırıcı cezaların artırılması ve kadınların hak ettikleri güvenli ortama kavuşması için hep birlikte kararlı bir duruş sergiliyoruz.

                İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesiyle başlayan süreç, kadınların güvenliğini daha da tehlikeye atmış, şiddetle mücadelede zayıf bir duruş sergilemiştir. Bu geri adımlar, kadınların hayatlarını koruyacak mekanizmaların zayıflatılmasına neden olmuştur. AKP'nin kadınlara yönelik bu umursamaz politikalarını kabul etmiyoruz. 6284'ü etkin uygulayın.

                Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, kadınların özgür ve güvenli bir şekilde yaşama hakkını savunmaya ve bu yolda gereken her türlü mücadelenin öncüsü olmaya devam edeceğiz. 

                İstanbul Fatih ve Eyüpsultan ilçelerinde hayatını kaybeden kadın kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu olayın bir daha yaşanmaması için sesimizi daha gür bir şekilde duyurmaya ve çözüm üretmeye kararlıyız. 

                Kadınların sokaklarda korkuyla değil, huzurla, güvenle yürüdüğü bir Türkiye için, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girdiği bir Türkiye için mücadelemiz sürecektir."

                Bu yazıyı okuduktan sonra kısa bir araştırma yaptım. Buna göre; 2024 yılının başından Ekim ayına değin 296 kadın cinayeti işlenirken, bu 10 aylık süreçte ise toplamda 184 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

                1441'i son 7 yılda şüpheli ölüm olmak üzere ve 2010'dan bu yana gerçekleştirilen kadın cinayetleri ile birlikte toplamda 5 bin 696 kadın hayatını kaybetti.

                "Kadın cinayetleri" ile "kadınların şüpheli ölümlerine" ilişkin raporlar hazırlayan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" verilerine göre, Türkiye'de 2017 ile 2023 yılları arasında "şüpheli kadın ölümleri" yüzde 82 artış gösterdi.

                Olayı sadece kadınlara bağlamak ne denli doğru karar veremedim... Kadın, erkek, çoluk çocuk hepimiz korkar olduk sokaklarda yürümekten. Kimin, kime ne yapacağı belli değil… 

                Bu haberi hazırlarken Karamürsel’de bir kişi dolmuşta (ilk haberlere göre) hiç tanımadığı bir yolcuya bıçakla saldırdığı haberleri düştü sosyal medyaya.

                Ne oluyoruz? Toplum olarak cinnet mi geçiriyoruz?

                Biz böyle değildik, ne oldu bize?

                Hoşça kalın, dost kalın!.. 

                

                

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,19% 0,23
  • EURO

    37,07% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2980,24% 0,89
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,00
  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false

Balıkesir

18.10.2024

  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:15
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:02
  • AKŞAM 18:33
  • YATSI 19:50