Murat KULA

Tarih: 09.07.2024 09:33

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER

Facebook Twitter Linked-in

Biliyorum pek çoğunuz bir an önce birşeyler değişsin istiyorsunuz.

Seçtiğiniz yönetime güveniyor, o yüzden de başarılarını görmek için sabırsızlanıyorsunuz.

Ancak bizim hedeflediğimiz değişim basit bir takım değişiklikler veya göz boyamalardan ibaret değil. Biz daha köklü, daha kalıcı, daha işe yarar değişiklikleri hedefliyoruz.

            Tabiri caizse bu şehre makyaj yapmaya değil, estetik yapmaya talibiz.

Örneğin Atatürk Parkı'mız.

Bölgenin en güzel sosyal alanı. Bu şehrin en büyük şansı.

Parkın bazı basit denilebilecek sorunları var. Bunları ilgili arkadaşlar yavaş yavaş düzeltmeye çalışıyorlar. Ancak asıl sorun yapısal.

Park yaklaşık 20 yıl önce revizyon geçirirken farklı işletmecilerce işletilecek çay bahçeleri olarak tasarlanmış. Nitekim o dönem bu denendi. Oysa 15 yıldır park tüm işletmeleri belediye tarafından işletilen bir sosyal alan. Böyle de devam edecek.

            Farklı işletmeler olarak tasarlanmasının bazı dezavantajları var.

Tüm işletmelerde tuvalet ve çocuk oyun alanı olması gibi!

Her işletmenin içinde tuvalet olması hem tuvaletlerin temizliği, hem de gıda hijyeni açısından sağlıksız. Oysa parkın merkezi bir yerine tüm misafirlerin faydalanabileceği aydınlatması, havalandırması düzgün kadın, erkek, engelli ve aile kullanımı için bir tuvalet yapılarak, işletmelerin içindeki tuvaletler mevcut kapalı alanın genişletilmesi için değerlendirilebilir.

Bu sayede tek bir tuvaletin temizliği ve bakımı tek görevliyle daha verimli hale gelir ayrıca kapalı alanlar daha ferah ve kullanışlı hale gelir.

            Bunun yanında çocuk oyun alanlarının tek bir bölgeye ve yaş gruplarına göre kümelenmesi çocuklu ailelerin o bölgeyi tercih etmesini sağlar. 

Bunun ne faydası olur?

Yaş almış büyüklerimiz çocuk gürültüsünden uzak, sakin sessiz parkın tadını çıkarırken, gençlerimiz ise kendilerine yönelik işletilen ayrı bir işletmede güncel müzikler eşliğinde akranlarıyla vakit geçirip sosyalleşebilir.

Bu saydıklarım yaşanacak değişimin sadece bir kısmı. Başka alanlarda da köklü ve kalıcı değişiklikler yapacağız. Zamanı geldikçe onlardan da bahsederiz.

            Elbette bu iyileştirmeler için biraz zamana, biraz ekonomik kaynağa, biraz da değişim iradesine ihtiyacımız var. Tabi en çok ta sizin sabrınıza...

            Hoşçakalın, sağlıkla kalın...


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —