Gürdal ERGEN

Tarih: 04.10.2024 09:29

ÖZDEN CERTEL

Facebook Twitter Linked-in

Gazeteci Hasan AKAR'ın yazısı dikkatimi çekti. Hasan AKAR, bu yazısında; "Havran Çamdibi Mahallesi'nde kanser tedavisi gören hanım kardeşimize yürüteç lazım. Hep birlikte yardımcı olalım."

                Yazı, sosyal medyadan paylaşıldı. Cümlenin sonuna 'nokta' koymadan Dr. Fizyoterapist Özden CERTEL; "Ben yardımcı olabilirim. Yarın sabah mesaideyim, iletebilirim. Gelirse, tedavisine de yardımcı olabilirim. Saygılarımla..." yazısını sosyal medyadan paylaştı.

                Haberi alan Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan DEMİR, benim de çok iyi tanıdığım Dr. Fizyoterapist Özden CERTEL için öyle güzel bir yazı kaleme almış ki ben de okuyucularımla paylaşmak istedim:

                "Böyle Doktor ve Gazeteci Her Mahalleye Bir Tane Lazım,

                Dr. Özden CERTEL, bir derde daha gönüllere girerek derman oldu.

                Havran Çamdibi Mahallesinde oturan ve kanser tedavisi gören bir vatandaş, yürüteç talebini karşılamakta güçlük çekince çareyi ilçenin "dert babası" gibi çalışan gazetecisi Hasan AKAR'dan yardım istemekte buldu.

                Havran'da bugüne değin kendisine ulaşan onlarca insanın derdine derman olan AKAR, bu kez de ekonomik durumu iyi olmadığı için kendini ayağa kaldıracak aleti edinemeyen vatandaşın sesi oldu.

                AKAR, sosyal medya hesabından; "Kanser tedavisi gören bir bayan kardeşimize yürüteç lazım. Hep birlikte yardımcı olalım," paylaşımını yaparak hayırseverlere çağrı yaptı.

                Bu paylaşımın altına Balıkesir Devlet Hastanesi'nin sevilen ve işinin ehli hekimleri arasındaki Fizyoterapist Özden CERTEL; "Ben yardımcı olabilirim. Yarın sabah mesaideyim, iletebilirim. Tedavisine de yardımcı olabilirim," notunu bıraktı.

                Bunun üzerine gazeteci Hasan AKAR, yardım talebinde bulunan vatandaş ile aynı zamanda "yardım meleği" gibi çalışan doktor Özden CERTEL'i buluşturdu.

                Doktor CERTEL, günlük yaşamını kolaylaştıracak yürüteci teslim ettiği vatandaşı görev yaptığı Balıkesir Devlet Hastanesinde muayene ederek, tedavisini de hemen başlattı. CERTEL’i bu duyarlı davranışıyla hem devletimizin şefkatini gösterdi hem de insanlara küçük dokunuşlarla büyük mutluluklar yaşatabileceğinin resmini çizdi.

                Bugüne değin tedavisini üstlendiği hastalarının yanı sıra yaptığı yardımlarla da gönüllere dokunan Dr. Özden CERTEL ile meslektaşımız Hasan AKAR'ı duyarlılıkları sebebiyle kutluyor, örnek alınmalarını diliyoruz."

                Bir başka arkadaş da "Geçen biri diyor, Dursunbey'in bir köyünde Özden CERTEL sen yazınca bana da yürüteç gönderdiydi hiç tanımadığı halde birinin aracılığı ile, dedi."

                Geçtiğimiz günlerde Susurluk Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL'i ziyaret ettiğinde de gereksinimi olan birine verilmek üzere Başkana bir yürüteç hediye etmişti.

                Ozan diyor ya; "Yürek değil be, çarıkmış bu, manda gönünden, teper ha babam teper paralanmaz teper taşlı yolları"

                İşte öyle bir yürek var bu Dr. Fizyoterapist Özden CERTEL'de... Hemen uzatır yardım elini, manda gönü gibi sağlamdır yüreği...

                Eklemeden edemeyeceğim; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, ne de yakışırdı böyle birine!..

                Hoşça kalın, dost kalın!..


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —