Murat KULA

Tarih: 28.06.2024 09:45

Sayın

Facebook Twitter Linked-in

Sayın

IMF Başkanı Kristalina Georgieva Hanımefendi;

IMF Genel Merkezi Washington DC.

 Malumunuz, pandemi sonrası dünya piyasalarında dolar yükselmeye başladı. Bizim ülkemiz güçlü bir ekonomiye sahip olmasına rağmen nedense doların en çok yükseldiği ülke oldu.

 Yetkililerin açıkladığına göre dolar’ın bizde bu kadar yükselmesinin sebebi Dış güçlermiş. Siz bu dış güçleri bilmezsiniz. Yapmayacakları fenalık yoktur.

Neyse, dolar bu iner de, çıkar da. Biz ülke olarak zamanında ne krizler atlattık bunu da atlatırız.

 Kısa bir girişten sonra asıl konuya gelmek istiyorum.

Bizim 2015 seçimleri öncesi miting alanlarında Sayın Cumhurbaşkanı ve o dönemin başbakanı başta olmak üzere pek çok yetkili eskiden IMF’den borç aldığımızı, oysa şimdi IMF’ye borç verdiğimizi söyledi. Bizim hükümet “borç verdiler hemen geri istediler” dersiniz diye istemeye çekiniyor ancak bizde bu aralar sıkışığız.

Neden derseniz, biliyorsunuz koskoca külliye (saray) yaptık. Köprü yaptık, tüp geçit yaptık, 3. havaalanı yaptık TOGG, İHA, SİHA derken biraz fazla açılmışız. E bunlar hep para, hep masraf. Bizim Reis'in de söylemesi ayıp eli dışarıya karşı biraz açıktır. Sudan'a 5 milyon, Gazze'ye 50 milyon derken elde avuçta bir şey kalmadı.

Merkez bankası döviz rezervleri malum, eksi bakiyeden bir türlü kurtulamıyoruz.

İnanır mısınız, ilk defa bu bayramda emekli aylıklarını bayramdan önce ödeyemedik. İnsanlar bayrama parasız girdiler.

Muhalefet habire sıkıştırıyor.

Uzun lafın kısası güzel ablacım. Bayram  nedeniyle hesapları kapatıyoruz.

Cumhurbaşkanımızın söylediğine göre sizde bir alacağımız var. Tam miktarı ben bilmiyorum. 3 milyar dolar diyen var, 5 milyar dolar diyen var. Ama size borç vermişiz.

Koskoca Cumhurbaşkanı yalan söyleyecek değil!

Hazır dolar da yüksekken biz o parayı tahsil edebilirsek iç piyasada yüksekten bozdururuz. Vatandaş da 100-200 dolar bozdurayım, 3-5 dolar yakayım diye uğraşmaz. Hem Yunanistan’da kendini epey toparladı. Onlara borç verdiyseniz geri isteyin bizim parayı ödeyin. Verdiğiniz telefon numarası çalıyor ama cevap vermiyor. Başka bir numaranızı bulduk. Arıyoruz açanlar İngilizce konuşuyor. E bizim Reis’in İngilizcesi malum “One Minuts”!

Canım ablacım parayı bir an evvel gönderin. 

O kadar büyük meblağı havale-eft yapmayın bankacılar dünya kadar masraf alır. Bizim ekonomi yönetimi Arap Yarımadasını bitirsin bir tur da sizin oralara yapacaklar. Gelmişken parayı elden nakit alabilirlerse iyi olur. 

 Saygılarımla ellerinizden öperim. Çocuklara çok selam. Türkiye’ye de en kısa zamanda bekliyorum, Su akar iz bırakır turist döviz bırakır demişler.

Gelin döviz bırakın vallahi çok bunaldık...


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —