Gürdal ERGEN


SEMA ACAR BİR İLKE İMZA ATTI

Geçtiğimiz günlerde Susurluk'ta bir ilk daha yaşandı.


Geçtiğimiz günlerde Susurluk'ta bir ilk daha yaşandı. 

                Susurluk'ta Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütünün kurulduğundan bu yana, ilçenin hiç kadın başkanı olmamıştı.

                Belediye Başkan aday adaylığı için CHP İlçe Başkanlığı'ndan istifa eden Bekir BARUT'un yerine, ilçe yönetim kurulu üyeleri İlçe Başkanlığı'na Sema ACAR'ı getirdi. 

                Sema ACAR, yaptığı açıklama ile kendisini şöyle tanıttı:

                "Ben, Sema ACAR. 1965, Susurluk doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Susurluk'ta tamamladım. Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi'nden, 2. sınıfta iken evlenerek ayrıldım.

                20 yıl çalıştığım Susurluk Beşeylül İlkokulu'ndan 2014 yılında emekli oldum. Emeklilikten sonra da Çağdaş Yapı Markette 5 yıla yakın çalıştım. Eşim, askeri personel emeklisi. 2 erkek çocuk annesiyim. Büyük oğlum Brisa'da, gelinim Matematik Öğretmeni. Küçük oğlum ve gelinim Bursa Barosu'nda avukat."

                Sema ACAR, hırslı... Kendisini başarıya adamış bir siyasetçi... Hedefi; Susurluk'u daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek ve büyütmek...

                Sordum, o da yanıtladı:

                "Gürdal ağabey, ben her işe bitirmek için başlarım. Evet hırslıyım ve kazanmak için sonuna değin mücadele ederim.

                Benim İlçe Başkanlığındaki ilk sınavım 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri olacak. Susurluk'ta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nden Belediye Başkan aday adaylığı için 3 arkadaşımız müracaat etti.

                İlk müracaat dosyasını Hakan Yıldırım SEMİZEL teslim etti; sonra Aydın ŞEREN... İlçe Başkanı olan Bekir BARUT, istifa dilekçesini Merkez Yönetim Kurulu'na gönderdi. MYK'nın istifayı kabulünün ardından Bekir BARUT 'ta başvuru dilekçesini teslim etti.

                Birbirinden değerli üç arkadaşımız Susurluk Belediye Başkanlığı'na aday. Hepsi tanıdığımız, çalışmalarına saygı duyduğumuz kişiler. Biz yönetim kurulu üyeleri olarak hangisi başkan olursa olsun Susurluk için iyi işler yapacağına inanıyoruz.

                Sadece Cumhuriyet Halk Partilileri değil, tüm Susurluk halkını CHP'nin adayına oy vermeye davet ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde Susurluk'u yüceltmek, göç veren değil, göç alan bir Susurluk yaratmak için çalışmalıyız. 

                Yapacak çok işimiz var... Sen, ben demeden; canla başla çalışırsak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Yeter ki amaç edinelim ve amacımız doğrultusunda gayret sarf edelim. 

                Evet, seçimlere çok uzun bir süre kalmadı... Bugün yarın CHP Susurluk İlçe Başkanı adayı açıklanır. Yineliyorum, biz İlçe Yönetimi olarak 3 adayımızın da çok başarılı bir belediye başkanı olacağına inanıyoruz. 3 aday adayımızın da yanındayız. Örgüt gözetiminde bir ön seçim yapılır mı? Şu anda bu konuda tam bir bilgiye sahip değilim. Elbette üye bazında yapılacak bir ön seçimden yanayım... 

                Geçtiğimiz günlerde 31 Mart 2024 yerel seçimleri için CHP Genel Merkezi'nin görevlendirdiği CHP Hatay Milletvekili Mehmet GÜZELMANSUR ve Karabük Milletvekili Cevdet AKAY, Balıkesir'e gelerek Susurluk Belediye Başkan Aday Adayları ile görüştü. Ne sonuca varıldığından şimdilik haberdar değiliz. Ancak bu durum bizi bağlamıyor. Aday adaylarının yanındayız ve ivedilikle çalışmalara başlamak için ilçe Belediye Başkan adayının açıklanmasını bekliyoruz.

                Ancak, şundan eminim ki 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı Belediye Başkanı olacak ve sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını tüm Türkiye'ye gösterecek. Bu başarı da hepimizin başarısı olacak."

                Hoşça kalın, dost kalın!.. 

                

 

                

  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,25% -0,02
  • EURO

    34,67% -0,08
  • GRAM ALTIN

    2400,26% 0,01
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Balıkesir

08.05.2024

  • İMSAK 04:15
  • GÜNEŞ 05:54
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:01
  • AKŞAM 20:16
  • YATSI 21:48