Gürdal ERGEN


SUSURLUK'TA TURİZM

Susurluk, en kolay ulaşılabilecek ilçelerden biri... İstanbul-İzmir yolu üzerinde şirin bir yerleşim yeri.


Susurluk, en kolay ulaşılabilecek ilçelerden biri... İstanbul-İzmir yolu üzerinde şirin bir yerleşim yeri.

                İstanbul-İzmir yolu üzerinde ve tam ortada; İzmir'e 245 Km, İstanbul'a ise 238 km uzaklıkta. Günün her saatinde otobüs ile yolculuk etmek de mümkün.

                Susurluk'un doğal güzellikleri anlatmakla bitmez; gelip görmek lazım. 

                Geçtiğimiz günlerde Ramazan Bayramı'nın yorgunluğunu atmak isteyen Susurluk Kaymakamı Muammer KÖKEN, aile bireyleri ile birlikte Gürece Göleti'ne, piknik yapmaya gitti. Gördüklerini de bizimle paylaştı:

                "Gürece Göleti civarında birkaç tane çeşme var. Ancak bu çeşmelerin suyu içilir mi, içilmez mi belli değil!.. BASKİ ile koordineli çalışacak ve bu sulardan örnek alarak tahlillerini yaptıracağız. Her çeşme başında kalabalık aile grupları var.30'a yakın aile piknik yapıyor. Ancak masalar yeterli değil. Mutlaka birkaç adet küçük küçük ahşap görünüşlü beton masa ve oturma yerleri yapılmalı. Çeşmeden akan sular direk olarak toprakla buluşuyor, bu suların tahliye borusu ile taşınması yolun çamur olmasını önleyecek. Susurluk Belediyesi ile yapacağımız ortak çalışma, Gürece Göleti'nin aranılıır bir piknik yeri olmasını sağlayacaktır. Çaylak Mesiresi dışında da piknik yerlerinin olması Susurluk turizmine ayrı bir değer katacaktır."

                Gürece Göleti, kuş uçumu değil, otomobil ile sadece 15 kilometre. Yol, her türlü otomobilin, otobüsün kullanabileceği şekilde; ulaşımı engelleyecek bir durum mevcut değil.

                Mesire alanları, belirli zamanlarda ailecek güzel bir zaman geçirmek, yılın farklı zaman dilimlerinde özel hazırlanmış etkinlikler eşliğinde gezilecek ve piknik yapılacak yerlerdir. Bu tür alanları çoğaltmak ilçeye katma değer sağlar. 

                Görüştüğüm Belediye Başkanı Hakan Yıldırım SEMİZEL de bu konuya çok olumlu yaklaştı.

                Kısa zamanda ilgili müdür/müdürleri yanına alarak Gürece Göleti'nde bir inceleme yapacağını ve yapılması gerekenleri saptayacaklarını söyleyen Başkan SEMİZEL, şöyle devam etti:

                "Gürece Göleti'nin uygun yerlerine Tiny House dedikleri, sadelik ana temasıyla tasarımı yapılan, genellikle doğa ile iç içe bir yaşam sürmek isteyenlerin tercih ettiği küçük boyutlu, işlevsel, gereksiz alanlar barındırmayan 30 metrekareye kadar küçük evler yapmayı düşünüyorum. Bu tür evleri yapmamızın amacı, dört mevsim mutlulukla yaşanabilecek, gerekli konfora, teknolojiye ve estetiğe sahip olmanın yanında, kişilere çok daha düşük maliyetlerle elit bir yaşam sunmak olacaktır.

Evet!.. Susurluk, yaz-kış gezilecek, görülecek yerlere sahip bir ilçe.

Çataldağ, Çobandede Seyir Terası, dünyanın en güzel manzaralarına sahip bir teras. Öyle dakikalarca değil, saatlerce seyredip ayrı güzellikleri görmek mümkün.

                Yapılacak tek şey, bu güzellikleri pazarlayabilmek, bu tür yerlere turistik geziler düzenleyerek Susurluk’un adını duyurabilmek.

                Ele ele verirsek başarabiliriz.

                Hoşça kalın, dost kalın!..

 

  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

02.05.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 06:01
  • ÖĞLE 13:10
  • İKİNDİ 17:00
  • AKŞAM 20:10
  • YATSI 21:40