Gürdal ERGEN


YAPARSA AHMET AKIN YAPAR

Tarım sektöründe derinleşen kriz, çiftçileri üretim yapamaz hale getirirken, tarım politikalarındaki yanlışlar sebebiyle ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Balıkesir'de de eylemler düzenleniyor.


Tarım sektöründe derinleşen kriz, çiftçileri üretim yapamaz hale getirirken, tarım politikalarındaki yanlışlar sebebiyle ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Balıkesir'de de eylemler düzenleniyor.

                Önce Karacabey'deki eyleme katılan Balıkesirli, Susurluklu üreticiler, CHP'nin organize ettiği Bandırma Aksakal ve Sındırgı eylemleriyle yollara dökülerek seslerini duyurmaya çalışmıştı.

                Balıkesir'deki çiftçi eylemleri konuşulmaya devam ederken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi AK Parti'li Mehmet Birol ŞAHİN, önceki yıllardaki bir uygulamayı yeniden gündeme taşıdı.

                AK Parti'li Mehmet Birol ŞAHİN, Balıkesir'de çiftçiler ürettiklerine hak ettiği değerin verilmemesi üzerine domatesini tarlada bırakması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN'a, üreticilere ilaç gibi gelecek iki önemli uyarıda bulundu.

                ŞAHİN; "CHP'liler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN çiftçileri kışkırtacağına acil biçimde Büyükşehir Domates Tanzim Satış ve 'Üretici Doğrudan Satış Noktası' oluşturulmalıdır," önerisiyle dikkat çekti.

                Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet AKIN'ın Bandırma Aksakal'daki eyleme katılmasını, "Ya başkanlık yap ya da istifa edip tarla tarla dolaşıp muhalefet yap," sözleriyle eleştiren Avukat Mehmet Birol ŞAHİN, önceki yıllarda Büyükşehir Belediyesi'nin hem üreticilerin hem de vatandaşın yüzünü güldüren Tanzim Satış uygulamasını anımsatarak, Ahmet AKIN'ı göreve çağırdı.

                "Üç yıl önce AK Parti'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi patates, soğan fiyatlarındaki sorun üzerine Balıkesir Tarım Anonim Şirketi (BATAŞ) ile üreticiden tüketiciye aracısız her iki taraf için de uygun fiyat ile başta Toplu Taşıma Merkezi olmak üzere şehrimizin çeşitli yerlerinde Tanzim Satış Noktaları kurmuştu. 2019 yılında da Balıkesir'li üreticilerden domates başta olmak üzere Sebze Tanzim satış Noktaları oluşturmuştu.

                Bugün Balıkesir Büyükşehir Belediyesi AK Parti'li olsaydı bu kez de Domates Tanzim Satış Noktaları kurmuş, çiftçiyi istismar etmek yerine derdine derman olmuştu. Ama Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliği ile AK Parti Belediyeciliği farkı var.

                CHP Büyükşehir Belediye Başkanı tarlada çiftçiyi kışkırtmakla, poz verip nutuk atmakla meşgul. Belediyenin bir sürü şirketi var, ama bu imkanı kullanmıyor.

                Üstelik üretici traktörü ile doğrudan satış yapmak istediği zaman Zabıtalar sattırmayıp ceza kesiyor.

                Belediyeler hemen yarın Domates Tanzim Satış Noktaları kurmalı ve bir süreliğine şehirdeki belirlenen noktalara üreticinin doğrudan satış izni vermeli. Bu ivedi çözüm… Kalıcı çözüm ise yine Belediyeler hızla Tarım Üretici Kooperatifleri korumak üzere öncü, eğitici bir vizyon ortaya koyarak ‘Planlı Tarım Sistemi’ne geçilmesini sağlamalıdır. Zira Avrupa’nın tamamına yakını Tarım Üreticisi Kooperatifler şeklinde örgütlenmiştir ve Tarım Mekanizması bu şekilde çalışmaktadır.”

                AK Parti’nin tarım politikasının olmadığından söz etmek yerine ve gereğini yapmadığını üreticilerle paylaşmak yerine bahanelere sığınıyor… Yersen!..

Balıkesir Belediyesi, 74 yıl sonra CHP’ye geçti. Bugüne değin çiftçinin durumu çok iyiydi de CHP Büyükşehir Belediyesi’ni kazanınca mı üreticiler yollara düştü? Çiftçi sabretti, bekledi; olmayınca, canından bezince, tarlada ürünü kalınca eyleme geçme kararı aldı. 

                Evet, Ahmet AKIN yapacak… Tribünlere oynamıyor, atmıyor; iş yapıyor. Daha iyisini de yapacak…

                Yaparsa Ahmet AKIN yapar!..

Hoşça kalın, dost kalın!..   

  • BIST 100

    9620,77%-0,67
  • DOLAR

    33,98% 0,27
  • EURO

    37,84% 0,66
  • GRAM ALTIN

    2819,70% 0,38
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75
  • Pazartesi 26.1 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Salı 27.7 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.8 ° / 13.1 ° false

Balıkesir

16.09.2024

  • İMSAK 05:19
  • GÜNEŞ 06:44
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:23
  • YATSI 20:42